Skip to content

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Φλεβάρη, στις 10 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς

31/01/2010

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 10ης Φλεβάρη, κόντρα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης με το οποίο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-κεφάλαιο καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για μια κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι οι καπιταλιστές. Για το κεφάλαιο υπάρχουν χρήματα, ενέσεις ρευστότητας και (εισ)φοροαπαλλαγές ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Για τους εργαζόμενους υπάρχει πάντα ανασφάλεια, άμεσοι και έμμεσοι φόροι, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μαύρη εργασία, περικοπές συντάξεων, μισθών και εργατικών δικαιωμάτων. Πρέπει να ζήσουμε ακόμα χειρότερα για να “σωθεί” το κεφάλαιο, που με τις πλάτες του υποταγμένου και ξεπουλημένου συνδικαλισμού φορτώνει το βάρος στις δικές μας πλάτες. Καλούμε στη λογική των δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και οριζόντιου – εργατικού συντονισμού και των αιτημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, που διαχωρίζουν τη θέση τους από τον επίσημο ξεπουλημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και που διαφοροποιούμενοι από την κομματικοκεντρική λογική του ΠΑΜΕ, διαδηλώνουν ωστόσο σε λογική κοινής δράσης μαζί με τους εργαζόμενους που αυτό συσπειρώνει, ενάντια στις επιταγές του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης και των ΝΔ-ΣΕΒ-Ε.Ε.-κεφαλαίου.


Επιδιώκοντας παράλληλα την ενεργοποίηση των εργαζόμενων, τη μαζικοποίηση των σωματείων, την διεύρυνση της ενότητά του με ενέργειες που θα στοχεύουν όχι μόνο στην άσκηση πίεσης προς τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και ανάληψη αυτοτελών πρωτοβουλιών για:

  • Στήριξη και ενίσχυση της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Φλεβάρη και όποιας άλλης κινητοποίησης στο μέλλον. Η πρωτοβουλία θα καλέσει τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και θα κάνει διακριτή την παρουσία της σ’αυτή.
  • -Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης σε αντίθεση με την επιχειρούμενη ανατροπή του χαρακτήρας της.
  • -Στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Υπεράσπιση του δικαιώματος στην σταθερή και πλήρη εργασία.
  • -Την στήριξη του εργατικού εισοδήματος με αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για να ζούμε από ένα μισθό
  • -Την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε αγωνιζόμενα κοινωνικά στρώματα και εργαζόμενους όπως οι αγρότες και οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής.
  • -Την απαίτηση για κλιμάκωση της αντίδρασης και αντίστασης των εργαζομένων με διάφορες μορφές και με απεργιακές κινητοποιήσεις, με μορφή κοινής πανελλαδικής κινητοποίησης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Διάβημα Διαμαρτυρίας στην ΓΣΕΕ και επίδοση των προτάσεων μας για ενιαία αγωνιστική απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα.
  • Απογευματινό συλλαλητήριο αφού πρώτα εγκριθεί από τα Δ.Σ των σωματείων η ημερομηνία και ο τόπος.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και συμμετείχαν με αποφάσεις τους ή ως παρατηρητές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣ. & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΑ, ΠΑΣΕΠΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΣΥΑΣ, ΣΕIΙΝΑΠ ΣΕΜΙΣΕΑ-ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΣΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟ Δ.Α.Α, ΕΛΜΕ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΕΕΚΕΚ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΓΑΖ/ΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΕΦΚ, KΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΣΕΚΥΙΦ), ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. Α΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΕΛΜΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε.ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ –ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ, ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε Ν ΣΜΥΡΝΗΣ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: