Skip to content

Διώξτε τη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ και όχι τους μετανάστες..

26/11/2010

Το νέο συμβάν εδώ στη Χίο, που μετατρέπει και πάλι μετανάστες σε μπαλάκι ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, με σκοπό την απέλασή τους και η απαράδεκτη κράτησή τους, μετά την επιστροφή του “πακέτου” σε μας, στην αστυνομία -σαν να πρόκειται για κοινούς εγκληματίες- αποτελεί κάποιο είδος πρεμιέρας του νέου αμυντικού στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ που επικυρώθηκε πριν από μερικές μέρες στη Λισσαβόνα, καθώς και ζωντανό δείγμα των στρατηγικών και των κατευθύνσεων που χαράζει και εντείνει η συμμαχία. Παίρνουμε μία γεύση από αυτά που έρχονται, ακόμα και στο εσωτερικό μέτωπο των χωρών-μελών και στα πλαίσια καταπολέμησης του “εσωτερικού εχθρού” και των πιθανών κοινωνικών αναταραχών που αναμένονται ως αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο όνομα του χρέους και της κρίσης, ενάντια στην επίθεση σε ντόπιους και “ξένους” εργαζόμενους.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ακόμα επίθεση του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του κράτους και των αστικών κομμάτων στην εργατική τάξη της χώρας μας, με πιο αδύναμο κρίκο της τους μετανάστες. Στο έδαφος της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν, χτυπούν τους εργαζόμενους(Έλληνες και μετανάστες) όπως μπορούν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο, για να μην στραφούν τελικά ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Ενεργοποιούν κοινωνικούς αυτοματισμούς και αξιοποιούν το κλίμα φόβου που έχει αναπτυχθεί σε τμήματα του πληθυσμού συγκεκριμένων περιοχών (και το οποίο έντεχνα μεγεθύνουν), καθώς επίσης πραγματοποιούν και τη γκετοποίηση περιοχών, για την οποία πάλι οι ίδιοι και επιχειρηματικά συμφέροντα ευθύνονται.


Επίσης κρύβουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός (με τη βρώμικη συνενοχή της Ελλάδας) σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία κλπ. Από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, αλλά και τις «ρουκέτες» οικονομικής φρίκης και απίστευτης φτώχειας με τις οποίες βομβαρδίζουν οι πολυεθνικές τον πλανήτη. Κρύβουν ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα (όπως ζητούν οι καπιταλιστές για τα προϊόντα τους), γιατί προσκρούουν στην Ευρώπη – φρούριο και ειδικά στο άθλιο αντι-Μεταναστατευτικό Σύμφωνο, που απαγορεύει σε κάθε μετανάστη να προχωρήσει μέσα στην ΕΕ και τον επιστρέφει στη χώρα – εισόδου προς απέλαση. Άλλωστε η φράση “σήμερα τα αδέρφια μας αύριο εμείς”, μας αφορά και με την άλλη έννοια πλέον, όταν η μετανάστευση από τον τόπο μας έχει αρχίσει ήδη έντονα και πάλι, με τα κύματα Ελλήνων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη εκτός της “ειρηνικής” κιόλας, χώρας μας.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, οι δυνάμεις της Αριστεράς να πάρουμε άμεσα μαζικές πρωτοβουλίες διεκδικώντας:

 

  • Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν – να μην εφαρμοστούν τα απάνθρωπα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ
  • Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί ανασφάλιστη εργασία μεταναστών και όχι μόνο. Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.
  • Να καταργηθεί η FRONTEX,το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.
  • Άμεσα μέτρα βοήθειας στους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα σημεία: στέγαση, σίτιση, υγιεινή για όλους, μακριά από κάθε λογική γκέτο και στρατοπέδου συγκέντρωσης. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και τους αξιοποιούν.
  • Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.
  • Ελληνική υπηκοότητα σε όσους μετανάστες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και μένουν εδώ, στους διαμένοντες και εργαζόμενους για πολλά χρόνια στη χώρα μας.
  • Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.
  • Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν.
  • Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας. Συνολικά απαιτείται πάλη για την ενότητα της εργατικής τάξης, γιατί μετά τη σημερινή επίθεση στους νέους μετανάστες ακολουθούν οι παλιότεροι και οι ντόπιοι. Δημιουργία και σήμερα μορφών αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης των μεταναστών.

 

Αγώνας για την ανατροπή της συνολικής αντεργατικής επίθεσης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ. Πάλη για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η καταλήστευση των χωρών της Αφρικής και της Ασίας από τα πολυεθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια. Ας χτυπήσουμε τις αιτίες και όχι μόνο τα αποτελέσματα. Δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας. Είναι ζήτημα συνολικής και ενιαίας πάλης του κόσμου της εργασίας (Ελλήνων και μεταναστών/προσφύγων), απέναντι στο διεθνικό κεφάλαιο των πολέμων, του ρατσισμού, των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Αλλιώς θα βρισκόμαστε(όπως και την Τετάρτη) κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο, σε μπουκαπόρτες πλοίων και αστυνομικά τμήματα να φωνάζουμε και να χτυπιόμαστε, “κάνοντας απλά το αλληλέγγυο καθήκον μας” και τελικά και πάλι θα στέλνονται “νύχτα” άνθρωποι(όπως και αυτήν την φορά πάει να γίνει) πίσω στις πατρίδες τους, που τους περιμένουν φυλακίσεις, βασανιστήρια, πόλεμοι, ακόμα και θάνατος.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΧΙΟΥ

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: