Skip to content

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες

16/12/2010

Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Αξιόπιστη Συγκοινωνία – Ανατροπή της Κυβέρνησης και της «Συμμορίας του Μνημονίου» 

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της Αθήνας, την αποφασιστικότητά τους, τη διάθεση για συντονισμένους και μαχητικούς αγώνες για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, το ταξικό εργατικό κίνημα να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό τους,  στηρίζοντας τον αγώνα τους.

Μετά από χρόνια «κρατικής κλοπής» σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο, η συμμορία του Μνημονίου (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ κλπ.) εξαπολύει πόλεμο λάσπης για τους εργαζόμενους στα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το Μετρό, τον προαστιακό και τον ηλεκτρικό, με απώτερο σκοπό την απονομιμοποίηση του εργατικού αγώνα και την ολοκλήρωση του εγκλήματος της ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών το συντομότερο δυνατό. Σχεδιάζουν αυξήσεις στα εισιτήρια έως και 50%, απολύσεις με τη μορφή μετατάξεων, αλλαγή κανονισμών εργασίας, όχι για την κατάργηση των «προκλητικών προνομίων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες» (τα οποία άλλωστε δεν υπάρχουν), αλλά για να μετατραπεί το «δικαίωμα στη μετακίνηση» σε εμπόρευμα και οι δημόσιες επιχειρήσεις σε «φιλέτα», που συμφέρει τους ιδιώτες να επενδύσουν. Θύματα, το σύνολο των εργαζομένων και των νέων, που θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση των μεταφορών…

Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εισέπρατταν φόρους από τους εργαζόμενους για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών –μεταξύ αυτών και του δικαιώματος στη μετακίνηση– εκ των οποίων, σήμερα αποδεικνύεται, ότι πολύ μικρό μέρος κατέληγαν εκεί. Τα περιβόητα ελλείμματα του ΟΑΣΑ, ύψους περίπου 3 δις., αποτελούν τους κλεμμένους από το κράτος, φόρους των εργαζομένων της χώρας μας, τα οποία έγιναν επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, εξοπλισμοί και εξυπηρέτηση μεγάλων αλλά και μικρότερων επιχειρηματικών συμφερόντων. Άλλωστε, οι ιδιωτικές συγκοινωνίες (αεροπλάνα, ναυσιπλοΐα, ΚΤΕΛ), επιδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα από τους φόρους των εργαζόμενων, αλλά κανείς από τους υποστηριχτές του Μνημονίου να «ενοχλείται» από αυτό!Οι μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ο λαός έχει δικαίωμα σε δημόσιες, ποιοτικές και δωρεάν συγκοινωνίες, κάτι που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από την συζήτηση για την «ανταποδοτικότητα» και τα «ελλείμματα» των συγκοινωνιών –όπως ακριβώς πίσω από τη συζήτηση για τα ελλείμματα των νοσοκομείων κρύβεται η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης και υγείας. 

Όλοι στο Δρόμο του Αγώνα από σήμερα …Μέχρι τη νίκη! 

Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο –από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία– συντονισμένο αποφασιστικό εργατικό αγώνα για: 

·         Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για κτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων στις συγκοινωνίες, για ξεχαρβάλωμα του δικτύου και ιδιωτικοποιήσεις.

·         Δημόσια – δωρεάν – ποιοτική – αξιόπιστη συγκοινωνία σε όλο το λεκανοπέδιο, για ένα δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Να μην πληρωθεί και να διαγραφεί το χρέος του ΟΑΣΑ προς τις τράπεζες, που αποτελεί στην ουσία κρατικό χρέος προς τον ΟΑΣΑ.

·         Καμία απόλυση – μετάταξη εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων, με προσλήψεις (σταθερή μόνιμη εργασιακή σχέση) προκειμένου να παρέχεται ποιοτικό και αξιόπιστο μεταφορικό έργο.

·         Ανατροπή του Μνημονίου και των αντιδραστικών – αντεργατικών νόμων σε ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Μισθολογικές αυξήσεις για αξιοπρεπή διαβίωση από μία και μόνο εργασία. 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο.

·         Ανατροπή της κυβέρνησης, της «συμμορίας του Μνημονίου» και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους. Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδος από ΟΝΕ-ΕΕ, να πληρώσει το κεφάλαιο και τα κόμματά του για την κρίση. 

 

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: