Skip to content

Επίθεση στην επίθεση του κεφαλαίου τώρα..

28/01/2011

Το αστικό κράτος και η εργοδοσία απροκάλυπτα και με θράσσος επιτίθενται. Αυξήσεις σε εισητήρια και διόδια, περικοπές σε μισθούς – συντάξεις, με ταυτόχρονη αύξηση φόρων και τιμών ακόμα και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρή και μεσαία κατανάλωση με ταυτόχρονες μειώσεις στις πολύ μεγάλες καταναλώσεις, φοροελαφρύνσεις και άλλου είδους διευκολύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Εισητήρια στα νοσοκομεία, στην παιδεία και ιδιωτικοποιήσεις των πάντων αφού πρώτα απαξιωθεί κάθετι δημόσιο. Διευκολύνσεις στις απολύσεις και τις αποζημιώσεις για το κεφάλαιο, καταστολή και τρομοκρατία – τρομοκράτηση των εργαζομένων στο “εργοστάσιο” και στο δρόμο, με χημικά, “παπαγαλάκια” και “οίκους” των ΜΜΕ σε εντεταλμένη υπηρεσία, όσο και δολοφονικές απόπειρες τόσο από τα επίσημα όργανα του κράτους όσο και από τους συνεργαζόμενους τους του παρακράτους. Φράχτες του αίσχους ορθώνονται απέναντι σε Έλληνες και μετανάστες εργαζομένους, οδηγώντας σε νομοτελή εξόντωση τους, είτε από τους πνιγμούς της FRONTEX, είτε από εξαθλίωση. Μα τώρα έρχεται και προωθείται και το νέο μεγάλο φρούτο που θα λύσει κι άλλο τα χέρια του κεφαλαίου στο να κερδοφορεί, σε βάρος ποιού άλλου βέβαια, μα του εργαζόμενου λαού.

Επιχειρησιακές συμβάσεις, η νέα μάστιγα! Πλέκοντας ένα δίχτυ ακόμα μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας για τους εργαζομένους και εξασφάλισης ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τους εργοδότες. Το παραμύθι γνωστό. “Η επιχείρηση διατρέχει κίνδυνο!” Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις όμως υπάρχει και το “παράθυρο” της πρόβλεψης – πρόληψης κινδύνου κατά την κα. Κατσέλη ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος!!! Η μόδα του τελευταίου διαστήματος έχει δώσει ήδη τα πρώτα ισχυρά δείγματά της. Και τα αποτελέσματα, ακόμα περισσότερη ελαστική εργασία, αμέτρητες απολύσεις στις περιπτώσεις μη αποδοχής των όρων της εργοδοσίας και στα πλαίσια συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης – τιμωρίας. Μακριά από μας που θα έλεγε και ο σοφός λαός. Μα η αλήθεια είναι πως ήδη και στη Χίο έχουμε την προετοιμασία του εδάφους στις μεγαλύτερες(και όχι μόνο) μάλιστα επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και των πολυεθνικών της “ντόπιας” μεγαλοπαραγωγής που μάλλον μας μπέρδεψε με τα ψάρια της. Και αυτοί είναι μόνο μερικά από τα πιο χτυπητά παραδείγματα του νησιού. Καθυστερήσεις λοιπον, καταβολής μισθών και επιδομάτων-αποζημιώσεων αδείας μέχρι και σήμερα (25/01) σε ξενοδοχεία μεγάλου ομίλου, με ευθύνη και της επιθεώρησης εργασίας στην οποία έχουν προσφύγει πολλοί εργαζόμενοι(μάλλον έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί, έχοντας ενταχθεί προκλητικά από το υπουργείο και στην “χωροφυλακή” για το κυνήγι των καπνιστών), κλάψα εργοδοτών ότι δήθεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα-δυσκολίες, με ταυτόχρονη ωστόσο επέκταση των επιχειρήσεών τους και ανοίγματα, που ενίοτε τους οδηγούν ακόμα και σε βραβεύσεις επενδυτικών σχέσεων και “αγοραίας” πρωτοπορίας. Και τα “υπάρχοντα“ σωματεία-σφραγίδες, ανύπαρκτα!

Εμείς τους προειδοποιούμε… Να μην τους μπαίνουν ιδέες! Σε κάθε επιχείρηση που οι εργαζόμενοι θα βρίσκουν μπροστά τους τέτοια ζητήματα και θα απειλούνται, θα στεκόμαστε πλήρως αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και θα επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ μα και στα μέτωπα εργαζομένων που συμμετέχουμε, για να κάνουμε τη ζωή της εργοδοσίας πατίνι. Σε κάθε είδους αγωνιστική δράση που θα οργανώνεται θα είμαστε εκεί. Αδιαφορούμε αν θα ζημιώνεται η επιχείρηση και θα πέφτουν τα κέρδη της από τις κινητοποιήσεις. Τα συμφέροντα τους απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ τα κέρδη. Τον πλούτο που παράξαμε οι εργαζόμενοι, τον καρπωθήκανε και τον καρπώνονται αυτοί. Καμία θυσία λοιπόν για το κεφάλαιο και τα αφεντικά, καμία θυσία για την κρίση, τα χρέη, τις ζημιές τους, μα και τα επιχειρηματικά τους σχέδια και ανοίγματα.

Δεν θα μας πεθάνει ο καπιταλισμός, ας τον πεθάνουμε εμείς πρώτα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε συλλογικά και να αντιμετωπίσουμε την εργοδοσία στα ίσια. Στην επιχείρηση, στο δρόμο και παντού να αποκρούσουμε και να αντεπιτεθούμε όσο πιο ενιαία γίνεται και στο σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου και των υπαλλήλων κυβερνήσεων του. Ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ και τους ταγματασφ-αλήτες συνεργάτες τους εντός της χώρας! Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, για τη νέα κομμουνιστική προοπτική και την κοινωνία που μας αξίζει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

https://antarsyachios.wordpress.com/

email: antarsya@live.com

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: