Skip to content

Προσπάθεια για «διαίρει και βασίλευε» του ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους στα ταξί..

01/08/2011

Η πολιτική αλητεία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια. Για άλλη μια φορά τη διακρίνουμε, στην τοποθέτηση της Ε. Τσουρή στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας υποδομών, μεταφορών και δικτύων για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί. Σε μια προσπάθεια να σπείρει τον εμφύλιο μέσα στους εργαζόμενους στα ταξί και να τους διασπάσει, προκειμένου να μην υπάρχει κοινή διεκδίκηση που τρομάζει και απειλεί την κυβέρνηση, στήνει θεωρίες συνωμοσίας για μεθοδεύσεις και οργανωμένα σχέδια συκοφαντώντας τα όργανα διοίκησης και οργάνωσης του αγώνα τους. Μάλλον δεν το πήρε σωστά η Τσουρή το μήνυμα των Χιωτών Αγανακτισμένων που ενόψει της ψήφισης του μεσοπροθέσμου είχαν αναρτήσει έξω από το γραφείο της πανό που έγραφε “Άν θα το ψηφίσεις να μην ξαναπατήσεις” και μετά τη χρήση φουσκωτών για προστασία τις λίγες μέρες, που κρυβόταν όταν κυκλοφορούσε, στη Χίο, «επέστρεψε» δριμύτερη και θρασσύτερη.

Μας λέει λοιπόν η Τσουρή ότι οι Αθηναίοι ταξιτζήδες της άδειας Αθήνας (ίσως να υπονvοεί το “άδειασμα” της πλατείας Συντάγματος από τον Καμίνη και τα ΜΑΤ), εκμεταλλεύονται τους συναδέλφους τους στην πολυσύχναστη και τουριστική περιφέρεια. Τί άλλο σάπιο θα σκαρφιστεί ακόμα το ΠΑΣΟΚ, για να προσπαθήσει να διασπάσει την κοινή διεκδίκηση και τον κοινό αγώνα των ταζιτζήδων για κοινά τους συμφέροντα; Το γνωστό διαίρει και βασίλευε που προσπαθούν να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου τόσα χρόνια στο εργατικό κίνημα, όταν δεν φτάνει το μακρύ χέρι τους μέσω των προθύμων αρχισυνδικαλιστών της εργατικής αριστοκρατίας στα επίσημα συνδικάτα και συνομοσπονδίες (βλ. και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) εκτόνωσης και ξεπουλήματος των εργατικών αγώνων και κατακτήσεων. Συνεχίζει λοιπόν η Τσουρή, στη βρώμικη προσπάθεια διάσπασης του αγώνα των εργαζομένων στα ταξί, καλώντας τα σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους κατά περιφέρεια και όχι ενιαία!!! Γιατί κατά τη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, τα συμφέροντα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ταξί δεν πρέπει να είναι κοινά. Το επόμενο που θα μας πουν είναι πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαπραγματεύονται ατομικά και όχι μέσα από τα σωματεία και τα συλλογικά όργανά τους, κάτι αντίστοιχο του σπασίματος των συλλογικών συμβάσεων που προωθούν δηλαδή. Η Τσουρή λοιπόν, σε μία επίδειξη θράσσους εκείνης και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί λοιδωρεί, συκοφαντεί και εκεί που δεν πιάνει το γκλοπ του ΜΑΤατζή και οι προσπάθειες τρομοκράτησης και απειλών ποινικών κυρώσεων, προσπαθεί να διαλύσει σπέρνοντας διάσπαση.

Ο αγώνας είναι κοινός. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τσιμπήσουν σε τέτοιες διασπαστικές τακτικές της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουν ενιαία και από τη σκοπιά των ταξικών τους συμφερόντων. Αυτό είναι που φοβάται η κυβέρνηση και οι εντολείς της. Να παλέψουμε ενιαία και ταξικά όλοι οι εργαζόμενοι για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που διασπά και τρώει τις σάρκες μας, παλεύοντας για την εργατική εξουσία, τη μόνη ικανή να διασφαλίσει τα συμφέροντά των εργαζομένων και να χτίσει την κοινωνία που μας αξίζει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: