Skip to content

Όλοι στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο. Έξω από το Καράδειο κτίριο στις 17 Νοεμβρίου, ώρα 17:30

16/11/2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ:

-Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τα απανωτά κύματα εργατικών – λαϊκών αγώνων, με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της δεν κατάφεραν, παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών, να λυγίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Η ανάπτυξη των αγώνων και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, που χτυπάει πια την καρδιά της ευρωζώνης, δημιούργησαν μια τέτοια ανοιχτή πολιτική κρίση, που για να την αντιμετωπίσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ, προχώρησαν πραξικοπηματικά στην «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με επικεφαλής έναν τραπεζίτη της ΕΚΤ. Μια κυβέρνηση ακόμα πιο αδύναμη πολιτικά να επιβάλλει τα βάρβαρα μέτρα της.

Η ΝΕΑ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της Τρόικα δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την εφαρμογή του Μνημονίου 1, του Μεσοπρόθεσμου και του αντεργατικού Πολυνομοσχεδίου. Να υπερασπίσει το ευρώ και την «ευρωπαϊκή προοπτική». Να επιβάλλει την επαίσχυντη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και να «διαχειριστεί» το Μνημόνιο 2 που τη συνοδεύει. Είναι κυβέρνηση πολέμου και χρεοκοπίας ενάντια στον εχθρό λαό. Πρέπει άμεσα να ανατραπεί! Με ένα νέο γύρο αγώνων, απεργιών, καταλήψεων, να μην αφήσουμε στιγμή περιθώριο να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα της!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ»! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Σε αυτή την πολιτική συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ που ξέχασε τις «αντιμνημονιακές ρητορείες» και προβάλλεται τώρα ως εγγυητής της «εθνικής προσπάθειας». Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά, που τρέχουν να εφαρμόσουν Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο μόλις είδαν καρέκλες εξουσίας. Από κοντά και το ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη (το αίμα νερό δε γίνεται). Είναι όλοι το ίδιο προκλητικοί και επικίνδυνοι! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΕΕ-ΔΝΤ.

Απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, πρέπει ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! Να κλιμακώσουμε τον πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό ώσπου να ξηλώσουμε την κυβέρνηση του τραπεζίτη και όσων την στηρίζουν! Να ανατρέψουμε την νέα «δανειακή σύμβαση» κι όλα τα έως τώρα αντεργατικά μέτρα. Να επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας, με την δύναμη του οργανωμένου λαού, την «εποπτεία των εργατών», το σεβασμό της λαϊκής θέλησης, κόντρα στους εκβιασμούς των διεθνών μηχανισμών ιμπεριαλιστικής επιβολής της τρόικας και των ντόπιων καπιταλιστών! Με θεμέλιο ένα πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα διαρκείας που θα σηκώσει το γάντι που πετάει στο λαό η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και θα αντιτάξει αποφασιστικά το: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. Με την συγκρότηση λαϊκών οργάνων που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του λαού. Στηριγμένοι σε ένα ταξικό εργατικό κίνημα, με μαχητικά συνδικάτα που συνενώνουν όλους τους εργαζόμενους ενάντια στον κοινό τους εχθρό. Που στηρίζονται στις γενικές συνελεύσεις και τον αγωνιστικό τους συντονισμό μέσα, αλλά και πέρα από τις δομές του σημερινού γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μαζί με την νεολαία, την μικρή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, που καταστρέφονται… Όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις και η αριστερά με την κοινή της δράση, πρέπει να συμβάλουν σε αυτό το πλατύ ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο, που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: