Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στις 6 Μάη «μαύρο» στο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής

20/04/2012

Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου που μαζί με καναλάρχες, βιομήχανους, τραπεζίτες, επιδιώκουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα νομιμοποίησης των μνημονίων, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την έντονη και διαρκή παρουσία της στα κινήματα που καθημερινά παλεύουν από τη γειτονιές και την πλατείες έως και τις γενικές απεργίες θα αντιπαλέψει με όλες τις δυνάμεις της και στο εκλογικό πεδίο αυτό το μαύρο μέτωπο. Η παρούσα εκλογική μάχη έχει ως πρωταρχικό στόχο όχι μόνο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό αλλά και τη δημιουργία μεγάλων ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα δημιουργήσουν τα αναγκαία ρήγματα, και τις προϋποθέσεις για την αλλαγή πορείας προς το σοσιαλισμό και τη νέα κομμουνιστική προοπτική.

Απέναντι στη δεδηλωμένη πρόθεση των «μνημονιακών» κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ), στην ακόμα πιο απειλητική επιδίωξη της ΕΕ και του ΔΝΤ, να πέσουν οι μισθοί μας στα επίπεδα της Κίνας και της Βουλγαρίας, να διαλυθεί κάθε δημόσια υποδομή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη Χίο, προσπαθεί να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίστηκε στις απεργίες, τις πλατείες, τα Πανεπιστήμια, τις τοπικές επιτροπές αγώνα των ναυτικών και των οικογενειών τους. Τα τοπικά κινήματα κόντρα στις ανεμογεννήτριες της πολυεθνικής Iberdrola – Ρόκας και κόντρα σε κάθε είδους καταστροφική εκμετάλλευση του τόπου και της ζωής μας για χάριν της κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών και παροχών σε παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, παλεύοντας για το δικαίωμα στην εργασία, προτάσσοντας παράλληλα τη δυνατότητα του άλλου δρόμου. Του δρόμου της ανατροπής της επίθεσης του Κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού, της διαγραφής του Χρέους, της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, του περάσματος των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο και τέλος της ριζικής αναδιανομής του πλούτου.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, προτείνουμε εκείνο το πρόγραμμα που μπορεί να διαμορφώσει την εναλλακτική λύση απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της φτώχειας και που μόνο ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες του μπορεί τελικά να επιβάλλει. Με αυτό το πλαίσιο στόχων ζητάμε τη στήριξη του λαού της Χίου, των ναυτικών, των αγροτών, των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και των συνταξιούχων των οποίων το εισόδημα έχει κατακρεουργηθεί, των νέων και των ανέργων, των ελεύθερων επαγγελματιών, που κλείνουν ή ετοιμάζονται να κλείσουν τις δουλειές τους από τον οδοστρωτήρα των μνημονίων και της ΕΕ. Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητούν αποφασιστικά τη λαϊκή ψήφο για μια άλλη κοινωνική και πολιτική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων

Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από αγωνιστές/ίστριες με συνεπή πορεία και δράση ετών στο φοιτητικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα, που φιλοδοξούν να εκφράσουν στην τοπική κοινωνία την αντίληψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πολύ αυτή κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Χίου:

Αποστολίδης Ζαννής, Μηχανικός

Γανιάρη Καλλιόπη (Πόπη), Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός

Δημητριάδης Βλάσιος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Φιστουρή Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: